Pàgina d'inici » Dietari » Coses que no tinc manera d’entendre

Coses que no tinc manera d’entendre

És del tot fotut i descoratjador que siguin encara els tribunals castellans i espanyols que ens jutgin les possibles malifetes. I que vinguin i ens registrin i escorcollin casa nostra tantes vegades com els plagui i amb tot de càmeres enfocant. És de país ocupat i del tot colonitzat. T’ho miris com t’ho miris.

Controlo, a més, l’impuls de dir el que penso d’algú com aquesta senyora, Susana Díaz, i adlàters. I, per cert, no pas pel fet de ser dona i andalusa. Supuraria massa bilis si ho digués. De manera que ho deixo córrer i em poso a veure Who’s That Knocking at My Door?, el primer Scorsese, any 1967. I també el primer, o gairebé, Harvey Keitel, sublim. Una hora i mitja de parèntesi i de meravella.

Coses que, a pesar de tot, no tinc manera d’entendre. Per exemple, encara ara no sé què caram deu voler dir l’expressió independentista no nacionalista. Entenc que ideològicament es pugui ser de dretes o d’esquerres, o fins i tot partidari de la indefinició pràcticament cosmopolita que demostra, a França, el candidat Macron. Però, francament, no pas això d’independentista no nacionalista. I no sé, per cert, si n’hi deu haver gaires, no ho sé. Què cony som si, després d’individus, no som abans que cap altra cosa una nació que vol i necessita ser lliure i que no ho és des de fa ja més de 300 anys! Només així s’explica que tot allò que potser no has fet bé t’ho jutgin i t’ho sentenciïn, encara ara, tribunals que no són nostres, que ens són del tot adversos.

Mare de Déu de Montserrat. 45 anys, a més, que Gabriel Ferrater se n’anà. Diré el que em fuig. No diré res de mi.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s