Pàgina d'inici » Dietari » Massa babaus

Massa babaus

Els grups de clients que formen part d’aquests viatges organitzats que els estius em serveixen per fer de guia són sempre grups de persones residents a Catalunya. Catalanoparlants o no, però residents a Catalunya. Per tant, el contingut i els comentaris dels itineraris, llocs per on passem, llocs que visitem, els faig sempre en català, només en català. Lògicament. Tot i sabent que, al final, al full d’opinions que es reparteix en acabar cada viatge, alguns escriuran que tot molt bé, però que hi ha hagut abús de català. Exactament i precisa, això, abús de català. Castellanoparlants que porten més de 50 anys vivint aquí entre nosaltres i a qui mai no sentiràs ni un sol mot en català. Abús, diuen. No n’hi ha cap que no entengui la llengua nostra, però. I naturalment i en aquest sentit, el que avui ve a tomb és l’article que Narcís Comadira publica a l’Ara. Hem estat, i som encara, uns babaus, massa babaus. Sí, n’hi ha molts entre nosaltres que hores d’ara continuen fent allò de parlar en castellà a la mínima que algú del voltant se’ls hi adreça, en aquesta llengua. Perquè al revés no passa mai. Submissió, se’n diu, d’una tal cosa. Colonització mental moltes vegades fins i tot inconscient. I és que som molt bona gent i la mar de ben educats. Fins a l’extinció, serem ben educats. Fins que ja no hi siguem a temps. I demà la Diada. Una altra Diada a punt, quin remei. I la pregunta és, esclar, si n’haurem de celebrar encara gaires més en aquestes condicions d’esclavatge lingüístic en què som instal·lats.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s