Pàgina d'inici » Dietari » Metges de capçalera

Metges de capçalera

Metge rural, metge de poble, metge comarcal, un d’aquells metges que va, com abans, a les cases dels malalts. Abnegació de 24 hores al dia. Conèixer el pacient, manies i febleses, capacitat d’escoltar i de comprendre i de saber quin és el mal de cadascú i atendre’l. Paciència, molta paciència, i seny. L’ofici de guarir els altres, potser el més bàsic i més bonic i generós juntament amb el d’ensenyar i transmetre el coneixement. El fet és que veiem, amb la petita, Un Metge Rural, o de Capçalera (Medecin de Campagne, Thomas Lilti, 2016) i comprovo un cop més que mai no hauria pogut ser metge ni, doncs, fer de metge. 102 minuts d’avatars i de tràfecs quotidians, 7 dies per setmana, d’aquest professional de la medicina que encarna François Cluzet, francament fantàstic. Totes les necessitats dels habitants d’aquella comarca de camp ateses, i no només les relacionades amb la salut, també les penes, alegries, festivals country, fe, rialles, soledat, malaltia, accidents, defuncions, follies, corrupció política…Fins al punt que la sensació, però, és de quedar-te a mitges després d’un recorregut que em sembla excessiu, massa temes potser per a aquest poc més d’hora i mitja de metratge, massa ambició i tot, diria, la d’aquest director Lilti (del qual llegeixo que precisament havia fet de metge) que al final deixa a penes insinuada l’atracció de Cluzet envers la seva ajudant, una també magnífica Marianne Denicourt, atracció que d’altra banda s’endevina mútua just quan arriba la fosa en negre i tots els títols de crèdit.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s