Pàgina d'inici » Dietari » Esguerrada condició

Esguerrada condició

T’admiro des del mar d’aquesta illa on som. I no puc, mentrestant, deixar de pensar que ets ja més enllà de l’edat de la teva mare en aquella època de vida compartida que tinguérem. Em banyo i tu prens el sol d’aquest dematí de divendres, primeres hores del dia. I aquella covardia que encara ara no em perdono. Gairebé igual com la que es reconeix Na Gabriela de Panorama amb Dona, llibre al qual torno després d’aquest parèntesi de l’Alvèrnia. Sinó que, a ella, li han matat el marit i diu pel seu dedins que no és només a ell qui han mort, també una part d’ella mateixa han matat, i potser el tros millor, el tros que En Laro representava. Fa força més de 12 anys d’aquell desgavell de la covardia que no em perdono. I recordo, mentre em banyo i t’admiro, les paraules que M.A.Riera posa en boca d’aquesta heroïna seva, Gabriela, que parla des del punt de vista de la dona que és. Ah, si les dones, enc que just fos un dia a l’any, anàssim mogudes, com les moixes, però no cap a cercar mascle sinó cap a tenir la força d’un brau, si tenguéssim ous una vegada a la vida!…Esguerrada condició, la que tenim les dones, animals tarats, llimacs repugnants, granadures de tot i de res. Mortes, totes mortes ara mateix, sense deixar viu ni el nom de la nostra raça, hauríem de ser, i els homes a tirar-se un forat de paret. Força, redéu, força i aumuts de collons per travessar aquell portal i esclafar d’una potada aquella tropa de serps verinoses… Esguerrada condició també la meva, penso. Deixat anar i mancat de força. Sempre que han anat maldades, tan sols la decisió infausta de plegar veles i de no cercar ja, en aquest sentit, cap altra femella. I enyorar. Enyorar el panorama viscut amb aquella dona que fou sens dubte la millor part de mi. Ja ho veus.

Anuncis

One thought on “Esguerrada condició

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s