Pàgina d'inici » Dietari » Sojorn per a serafins

Sojorn per a serafins

Vigília de l’anada a l’Alvèrnia, Clarmont, Vichy, Vulcània, Saint Nectaire, Thiers, tot aquell entorn. No gaires dies i el grup que no és excessiu en nombre de persones. Preparo coses. La Dansa Macabra, per exemple, una de les 11 peces de tapisseria conservades damunt del cadirat del cor monàstic de l’església de La Chaise-Dieu. La Dansa Macabra que em fa pensar en passatges diversos d’aquell altre Viatge…que Céline va escriure justament l’any que vaig néixer. En desembarcar, em vaig trobar força indecís davant d’aquella estació. Una canya a la cantina i au, a deambular pels carrers. Estan bé les ciutats desconegudes! És el moment i el lloc en què pots suposar que la gent que et trobes és tota bona gent. És el moment del somni i de la imaginació. I pots aleshores aprofitar que es tracta justament del somni per anar a perdre un poc el temps al jardí públic. Sinó que, passada una certa edat, més val que en desconfiïs, no fos cas que fessis pinta d’anar darrere les nenes d’aquest jardí. No. És preferible la pastisseria, doncs. La que hi ha just abans de passar la reixa del jardí, bonica botiga de la cantonada agençada com la decoració d’un bordell amb ocellets que constel·len els miralls d’amples bisells. I t’hi descobreixes aleshores halant ametlles garapinyades sense fi ni compte, i tot plegat tan sols amb l’instrument de la imaginació. Ben bé, un sojorn per a serafins…Al revés de la platja gloriosa on avui va a parar gairebé tot el jovent, vora l’aigua i a la recerca del fornici ràpid, indolent i pràcticament a canvi de res. S’hi posen la mar de bé, ara, la majoria de noies tan i tan maques que sembla que se sentin finalment lliures fins al punt que ja no els faci falta ni la mentida dels nostres somnis. Talment cucs damunt la terra, nova dansa macabra, i tots contents, pobrets, d’una felicitat tan fàcil. És cert que frueixen com volen, els joves, des d’un bon principi. O potser és que no estem prou instruïts per comprendre’ls. Cosa que també podria ser.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s