Pàgina d'inici » Dietari » Saraus públics

Saraus públics

El silenci dels llibres enmig del brogit de tots aquests dies. Sembla ben bé que sense soroll, i batucades, i suor i cridòria pública de tota mena, ja res no sigui meritori ni tingui perquè ser tingut en compte. Desprestigi de l’ordre, del silenci, de la discreció i del bon gust. Des de ben d’hora al dematí i fins i tot més enllà de mitjanit. Carrers de la via pública tallats en favor de les expansions del personal, només faltaria. I que es foti qui dormi o tingui son. I mentrestant els llibres, deia, en silenci. Els veus de nit a les lleixes de la biblioteca, ben alineats, taciturns, inaudiblement clamant perquè algú els convoqui. Hi ha de tot, de tot el que vulguis. Impertèrrit davant dels precs que et fan arribar, des dels més clàssics fins alguns d’ara mateix, no gaires aquests, perquè les novetats ja se sap, dius demà, demà m’ocuparé de tots vostès, continuïn aquí tranquils, demà, demà. Pobres llibres i pobres genis. Potser és que saben massa coses, els llibres. I potser per això mateix deuen ser incomptables tots aquells que per anar a dormir s’aferren a la primera revista il·lustrada que els cau a les mans. Potser. Sempre el dubte. De vegades és molt difícil deixar de pensar que no hi ha res més pesat i més avorrit que la diversió, segons quina diversió. Hi ha com un sopor amagat, dissimulat, rere l’alegria absurda de tant de sarau públic i de carrer. I és en dies com aquests que apareixen les ganes d’abandonar aquesta vila tan festiva a la recerca d’indrets més propicis als llibres, als quadres, a la música del canal 109 i als perfums. I d’alguna manera, del camí de regrés a la vida.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s