Pàgina d'inici » Dietari » Amos de res

Amos de res

L’instant. El que compta és l’instant que vivim. Tots els instants. I el dubte segur de si el desig s’acabarà acomplint. Dubte i desig. Molt més segur el dubte en relació al desig, sempre acarat al futur incert, que ens manté en vida. Es podria fins i tot dir que no som amos de res, segurament ni del passat no som amos. Ple de coses viscudes que havíem considerat adquisició definitiva se’n poden anar en orris com si tal cosa. Aquella història d’amor, meravellosa, desada al sarcòfag de la memòria i que de tant en tant visitaves per trobar-hi un poc d’orgull, o d’ànims, o de consol, o senzillament d’escalfor, i ara ja reduïda a pols a causa de la carta que trobes en un llibre vell només perquè decideixes fer un poc d’endreça i canviar de lloc la biblioteca. O l’atzar que et duu a descobrir que aquell amic adult que de nen admiraves, tan generós i assidu que t’havia semblat, no era sinó un pederasta astut que el que pretenia era, naturalment, corrompre’t. I és ara que ho saps i no pas abans. Erosió del passat que, al marge sens dubte d’algunes excepcions en sentit invers, ens fan veure que en el fons no hem adquirit res, ni pau, ni glòria, ni dolor, ni dissort ni malaurança. I cada instant ens porta a ser uns altres, i no només perquè s’afegeixi al que ja som, sinó perquè potser (sempre el dubte!) determinarà el que serem.

En fi, que coses com aquestes es digueren a l’esplèndid sopar de cosins que vam fer ahir a l’eixida de can Citra del Tussol i que durà fins força més enllà de les 3 de la matinada. No hi faltà de res. Ni tan sols aquella cita de Ribeyro que diu que només podrem saber el que érem quan ja res no pugui afectar-nos, quan -tal com deia aquell- el quadre quedi definitivament penjat a la paret.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s