Pàgina d'inici » Dietari » Tornem

Tornem

Tornem ja. Sempre hi ha el dia de tornar. Fins ara si més no. Des de Briviesca, el trajecte passa per Peñaranda de Duero i el Palau dels Avellaneda presenta la façana esplèndida en restauració. I l’església de Santa Anna, antiga col·legiata abacial, és tancada tot i que el rellotge indica que som més enllà de les 9 del dematí i és diumenge i ja no hi deuen fer missa. En fi. La passejada per Peñaranda sempre val la pena, agrupada com està al fons del seu castell imponent mentre potser recordes que el 1608 aquell rei Felip III la cedí, com a ducat, a Juan de Zúñiga y Avellaneda, que era aleshores virrei de Catalunya i de Nàpols, i tot el que el personatge al cap de poc temps provocà. Bé, el trajecte. El Burgo de Osma, Berlanga de Duero, Almazán, Morón de Almazán, Alentisque, Monteagudo de las Vicarías, Pozuel de Ariza i, encabat, ja a l’Aragó, Ariza, Ateca i fins a Calatayud on a la 1 hi ha el dinar en un restaurant que es diu Marivella. Després la cosa és ja bufar i fer ampolles, sense gaire trànsit, fins a la destinació de cadascú. Ja a casa, a quarts de 9 del vespre, llegeixo que l’acció mai no ens calma, però ¿qui ha pogut mai resistir-s’hi? Buits, com a la beguda, ens aboquem als actes, ebris, amb una estranya fe ja abans de començar (Lluís Solà).

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s