Pàgina d'inici » Dietari » Triaria Castella

Triaria Castella

Ibeas de Juarros i Atapuerca avui dematí. La prehistòria de tot el que som a través de jaciments impensables, a través d’aquelles pedres, del foc, de la caça…tot de suposades proves del que fórem a l’inici d’on venim. Tants i tants dubtes, però, que em semblen insolubles. Francament. M’estimo més el Gènesi i tot el Pentateuc. Potser contenen fins i tot més veritats entorn del que som i sentim. Gairebé 4 hores dura la visita molt ben explicada, això sí, abans del dinar de Briviesca.

Encabat, tarda de Santa Casilda, el Santuari explicat de manera excelsa per part del senyor rector (el párroco), Alejandro Millán Cuesta, que a més és diaca de la catedral de Burgos. Plaer de sentir-lo. Abans d’entrar al santuari, deixem tots plegats l’egoisme aquí defora, ens diu. Fantàstic. Santuari de Santa Casilda i l’espai on queda situat. I el retaule amb la imatge de la santa jacent, quina meravella. Aquella Casilda filla del rei moro Al-Mamun de Toledo que, després de convertir-se al cristianisme, es retirà en aquestes terres a fer vida d’eremita. I ara, a la Plaça Major de Briviesca, assegut en una terrassa esplèndida just al costat de l’església de sant Martí, penso que,  després de tots aquests dies i dels de l’any passat a Zamora i voltants, i també Salamanca i Lleó, segons com vagin les coses i en cas que mai em toqués d’anar-me’n a viure en un país estranger, cada cop tinc més clar que triaria Castella per estar-m’hi. Francament.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s