Pàgina d'inici » Dietari » La sal de la terra

La sal de la terra

Un altre dia intens. De primer Tobera i els salts d’aigua del Molinar i l’ermita de just al costat. Cabres i tot, hi havia. Al cap d’un parell de quilòmetres, Frías damunt del turó de cases penjants. I l’església i la torre d’homenatge del castell, emblema de la ciutat. Perquè sí, Frías, amb a penes 300 habitants ostenta títol de ciutat. I encara tota l’arquitectura medieval en general la mar de ben conservada. Goig de Frías i de l’antic pont damunt l’Ebre que es deixa veure ja camí d’Oña. Sí, Oña i el monestir i també santuari i centre de formació i hospital psiquiàtric fins i tot que rep el nom de Sant Salvador. Sorpresa de les grosses, aquesta veritable joia artística i històrica de Castella. I esplèndida l’explicació rebuda de retaules, claustres, panteons, de part d’una persona que de fet el que hauria d’estar fent seria impartir lliçons com aquesta en escoles i en facultats universitàries. Tot un doctorar en història, en canvi, al servei dels turistes que visiten La localitat i que realment no es pot pas que se l’escoltin gaire. Els turistes, ja se sap. Oña damunr el riu Oca, gran sensació. El dinar és, per cert, al Rincón del Convento, però això no té cap importància. Poza de la Sal, en canvi, sí que en té. Quarts de 5 de la tarda i centre d’interpretació de les salines. El poble és molt bonic i la situació que ocupa també, mirador de La Bureba, tota la comarca als seus peus. Ara, això de la sal, tan interessant com vulguis, és per a especialistes i més aviat se m’ha fet llarg i pesat. La sal de la terra i la sal de la mar. Tot molt bé. Nit de Briviesca, finalment. I ja en van quatre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s