Pàgina d'inici » Dietari » Viatge en el temps

Viatge en el temps

El Ribero, merindad de Montija, quarts de 3 de la tarda. Cafè a la terrassa del restaurant a peu de carretera d’aquesta localitat. Dematí passat entre Ojo Guareña (Cueva) i Espinosa de los Monteros. 11 km de distància d’un lloc a l’altre. Però de primer la profunditat de la cova i el seguiment dels grandiosos blocs calcaris que emergiren del fons del mar que tot ho cobria. Espectacular i impressionant. En sóc un profà absolut, de totes aquestes coses càrstiques, però un cop més serveixen perquè t’adonis de la total petitesa i insignificància de tot plegat. Viatge en el temps. Un temps que fou tots els temps per després desaparèixer dins el temps (J.C.Llop). Gairebé 1 hora de visita que s’acaba a l’ermita de sant Bernabé amb tot de murals anònims que em semblen de força valor artístic, mostres de crueltat incloses.

Espinosa, després. Santa Cecília i la resta de palaus i monuments. Es veu que aquella guerra del francès (1808) no significà tan sols una derrota flagrant sinó que també comportà que es malmetessin molts edificis i encara d’altres que desapareguessin per sempre més. Espinosa de los Monteros. Després de Burgos, la població de Castella que proporcionalment conté, encara, el tant per cent més elevat de monument per habitant empadronat. Per cert, això de monteros es refereix al nom que van rebre els vigilants nocturns de la noblesa que habitava els palaus i , any sí any no, encara avui són recordats durant el dia dit de los Monteros.  De veritat que val molt la pena de visitar aquest poble que amb prou feines arriba als 2.000 habitants.

A l’hotel de Briviesca, avui hi tornem passant per Vivar i per Burgos, ara amb molt més temps per passejar-s’hi i badar. M’ha fet gràcia Vivar, Vivar del Cid. L’escultura que representa l’heroi, que segons el Cantar podria haver nascut aquí, presenta un rostre de perfil que em sembla clavat al de Charlton Heston.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s