Pàgina d'inici » Dietari » A Briviesca

A Briviesca

Des de Briviesca, on mai no havia estat. Capital de la comarca de Bureba i a mitja hora escassa de Burgos. La veritat és que em sorprèn el traçat tan harmònic del casc urbà, aquesta ordenada disposició quadricular que s’hi observa, sobretot tenint en compte que tal cosa prové de l’època medieval. Com que no coneixia la localitat, no cal ni dir que ignorava també un fet que s’hi produí el 1387, any que Briviesca fou la seu de la reunió de les Corts de Castella en què es creà el títol de Príncep d’Astúries per a l’hereu de la Corona. Ja ho veus. Per cert que, per arribar-hi l’itinerari marcat preveia el pas per La Rioja i Santo Domingo de la Calzada, la catedral, el gall i la gallina, faula o llegenda, pelegrins que mai no m’han fet cap enveja, no hi tinc res en contra, però no acabo de veure-hi el què, sobretot, com és el cas, la sensació que em faig és la no haver fet res més a la vida sinó pelegrinar. En qualsevol cas, ara el que toca és passar aquestes 5 nits a l’hotel de Briviesca i transitar a través de les Merindades, nom que prové d’aquells maiorinus o també merinos, autoritats delegades de la  més primitiva organització de Castella. Si més no és això el que en diuen els llibres que consulto. 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s