Pàgina d'inici » Dietari » Que pactin, que pactin

Que pactin, que pactin

Pactar per la unitat d’Espanya, demana Albert Rivera. Sinó que Espanya, segons diuen ells, sempre ha estat una fins i tot en temps d’aquelles tan nombroses possessions seves arreu del món, aquell imperi ara ja fet miques, el mateix Portugal ibèric inclòs. Aparença de gegant, però amb peus de fang i mancat de fonament, tan sols el dret infaust de conquesta i de negació a tot, que sembla fort i incommovible i tanmateix té aquella part que segur que és vulnerable. Talment com aquella al·lusió explicada al llibre de Daniel (Dn 2, 31-45) en què una estàtua, amb cap d’or, braços i pit de plata, ventre i llom de bronze i cames de ferro, al capdavall s’ensorrà perquè una pedra, una simple pedra, va rebotre contra els seus peus, que resulta que eren de fang. Paciència, doncs, un poc més de paciència, més paciència que Job si convé, que es mantingué, com sabem, fidel a la seva fe i als seus principis tot i les desgràcies que li arribaren i de totes les maledicències i persecucions i tergiversacions dels qui vivien al seu entorn i aconseguí, així, no només recuperar tot el que havia perdut sinó augmentar de manera considerable tot allò que ja havia posseït. I tingué encara 7 fills i 3 filles. I, posats a fer, segueixo ja al peu de la lletra l’epíleg d’aquest llibre: A la filla gran li va posar Colometa (ja ho veus!), a la segona l’anomenà Flor de Canyella, i a la petita, Ombra dels Ulls. En tot el país no hi havia noies més boniques que elles tres, i el seu pare els va atorgar la mateixa part d’herència que als seus germans…Bé.Segurament és que la felicitat arriba quan ja no te l’esperes. O potser és que hom és feliç quan no se n’adona. O també, potser, és que hom s’adona que ha estat feliç justament quan la felicitat s’allunya. Que pactin, que pactin.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s