Pàgina d'inici » Dietari » Conills de gàbia

Conills de gàbia

Batec de paraules. Llegeixo el que escriu Ferran Toutain sobre Estrès i Llibertat i l’autor d’aquest llibre, Peter Sloterdijk. Hi esmenta el terme Avantguarda de la Inutilitat, aquesta sèrie d’actituds entre les quals, diu, cal incloure tots els qui avui encara ofereixen tècniques de relaxació, retirs meditatius o, també, noves religions. I encara, sobretot, els moviments juvenils que al llarg del s.XX varen anar promovent totes les varietats possibles d’improductivitat i asocialitat. Una inutilitat que no té res a veure, doncs, amb La Utilitat de l’Inútil (Nuccio Ordine) d’ara fa just tres anys. I no es tracta pas de veure com els joves corren cap al comerç amb el sol objectiu de guanyar cèntims, no. Ser un home útil m’ha semblat sempre una perspectiva del tot espantosa, Baudelaire Amb el Cor a la Mà. Posem-hi, doncs, a banda, aquesta altra nota de Carles Sindreu adreçada a Josep Pla: la carn dels conills de gàbia té gust de filferro, batec de paraules que em sembla també un autèntic bri de grandesa fonètica de la bona literatura.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s