Pàgina d'inici » Dietari » Lluny de tot el que és lluny

Lluny de tot el que és lluny

Vetllada d’aquelles que queden per sempre a la memòria i al record. De 7 de la tarda fins a gairebé les 4 de la matinada. 6 a taula, que hauria de ser el nombre màxim autoritzat perquè aquestes coses tinguin un poc de sentit i la conversa i la paraula no quedin diluïdes en el no-res de la pura disbauxa. Passeig de Mar d’aquest poble de mar. Res no ve d’aquí. L’amistat es compon també de totes aquestes estones d’absoluta absència de vanitat. Ni el menjar ni el beure no són mai gratuïts. Ben al contrari de la paraula, i de la rialla que l’acompanya, que són sempre de franc i aquesta és justament, potser, la seva gràcia. Privilegi de l’escalf i de la companyia més que entranyable. Em quedo amb totes i cadascuna de les 9 hores que tot plegat durà. I em quedo també, per tant, amb la intervenció del rapsoda (sublim Albert) que ja cap al final, ben discretament i amb veu baixa, acabà d’enriquir-ho tot envoltant-se de la poesia i el mestratge, per cert tan desapercebut, de l’insigne humanista Lluís Solà (Vic, 1940). Vida silenciosa i compromís moral absolut. I imaginar, enc que sigui tan sols imaginar, un món en el qual el centre no siguem nosaltres. Un món en el qual el jo no sigui el centre de nosaltres. Un món en el qual el centre hauria de ser la pietat. I sempre ben lluny dels cenacles literaris, vanitosos cenacles barcelonins. I ser tan sols això, vehicles de les paraules i no pas propietaris. No acabaríem mai i és per aquesta raó que el que dic és que feia molt de temps que no hi havia estat mai, en un lloc així. Lluny de tot el que és lluny. Gràcies molt més que esplèndides.

Anuncis

One thought on “Lluny de tot el que és lluny

  1. Ostres! En Lluís Solà, un dels meus professors de llatí, conegut, conversador i que me’l trobo sovint, ara no tant, caminant pels Puig dels Jueus. Tot un personatge vigatà. El seu germà el Permanyer de la ciutat dels Sant a l’Ausona.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s