Pàgina d'inici » Dietari » Atenció al límit

Atenció al límit

L’atzar i la bona o mala sort, deia. Perquè, ¿de què serveix treure conclusions, solucions definitives, de l’experiència? De tant en tant, potser sí que l’encertem. Però molt sovint ens equivoquem, no es pot pas negar. Joc de sort, en el fons. ¿Fins a quin punt és exacta, la ciència? Mesura de la intel·ligència que pot comprovar-se, potser, a través de la cura amb què hom reflexiona sobre el futur i el límit d’aquest futur. Mots d’un anònim hexàmetre medieval: Respice finem. Para atenció al límit. El límit de la conclusió (de concloure per acabar d’una vegada). No és cert que no hi hagi límits i pensar el contrari és una de les fal·làcies més grosses de la vida. No sé si ens entenem. Ni, tampoc, si m’entenc gaire, a mi mateix, la veritat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s