Pàgina d'inici » Dietari » Negocis

Negocis

Com si no ho sabéssim de sempre, que l’ocasió fa el lladre! Com si no n’anessin plens els llibres d’història! Res no és d’ara i el progrés que coneixem ha estat tan sols científic i tecnològic. No és pas que sigui poca cosa, al contrari. No hi ha, però, diferències gaire substancials entre l’ésser humà d’avui i el del passat, per remot que sigui aquest passat. Ara és més llarg el temps que dura la vida, en general. I no hi fa res el grau de formació de cadascú. L’ocasió continua fent el lladre, i hi ha alguna neurona o altra que sempre ens fluixeja, vicis i temptacions. I avui potser més que mai. Els negocis, la importància dels negocis, negació de l’oci i de la distensió. Tinc aquí davant l’entrada de Flaubert als Quaderns seus, tot ple d’apunts i reflexions, que justament en parla. El poder dels negocis. Com si no hi hagués res que pugui suportar aquest poder i que no hi cedeixi. Inobjectable. Tan inobjectable com el fet que l’elogi més gros que encara avui, després de tota la història passada, podem adreçar a qui es dedica al regiment de la cosa pública, de la qual com més va més depèn la privada, és justament aquest: Quin gran home de negocis! O dona, només faltaria.

Anuncis

2 thoughts on “Negocis

  1. Hola, Miquel:
    li voldria demanar un petit favor, podria fer-me una llista de 20 novel.les i contes d´autors catalans contemporanis, que començés desde la Reinaxença fins a l´actualitat. Moltes gràcies, i disculpi les molèsties.

    • Doncs mireu: pràcticament tot Narcís Oller. I Ruyra (fonamental), i Bertrana. Víctor Català (Solitud, es clar, però també Drames Rurals). M’agrada molt també Francesc Trabal. I evidentment tot Pere Calders. I Mercè Rodoreda, les novel·les però també Tots els Contes i el món que s’hi descriu. Llorenç Villalonga i sobretot Bearn. Ara ja passem de sobres de 20. Però afegiu-hi encara, entre els qui són vius, tots els Contes de Quim Monzó. En fi…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s