Pàgina d'inici » Dietari » Binocles capgirats

Binocles capgirats

Xalest o sull. Alegre i divertit o bé esquerp i taciturn. La conversa d’ahir a la nit, amb en Pere, a la terrassa de l’hotel que hi ha aquí davant de casa. Primer calor, després fresca agradable. Xalest o sull. El problema és que no som un sol poble i aquest és un país amb ànimes ben diverses. Catalans, catanyols i els d’ànima enterament castellana. Això com a mínim. Ple de persones, a més, amb comportaments i tendències no sempre racionals, persones no gaire ben formades ni informades -tot i que això d’informades no té perquè tenir tanta importància, no és possible estar del tot i de tot ben informat. Ah, la informació, que si aquest ha dit i que si aquest altre ha deixat de dir!…L’important és la formació, l’estudi. Saber geografia i història. Si no, mira totes aquestes persones que diem fins a quint punt es deixen enganyar, entabanar, i amb quina facilitat. Tot en nom d’aquesta cosa infame que se’n diu opinió pública o voluntat popular. Déu ens en guardi de la voluntat popular. Ara mateix l’alcaldessa Colau felicita els barcelonins que avui arriben a la fi del Ramadà. Ja veus el pendent. Xalestos o sulls. I el fet és que s’anava fent tard i de sobte el cambrer ja netejava les taules del voltant, sensació inequívoca que, si més no ahir, tot era ja dat i beneït i a les acaballes de la faula. Encara, però, hi hagué temps que en Pere em deixés anar aquesta perla de l’home zero que diu que no és sinó aquell que, a banda de continuar essent un zero, es mira el món com si el contemplés amb els binocles del tot capgirats. Fantàstic. Fatiga, però, de tanta actualitat i a l’espera del dinar d’avui a Casa Agustí de Bergara. I amb molt bona companyia. Xalesta.

Anuncis

3 thoughts on “Binocles capgirats

  1. Suposo que el Pere és en Pere Planells. Si teniu ocasió doneu-li records d’en Ramon Teixidor (antic company), i dieu-li com enyoro les estones de música que ell i en David m’havien proporcionat.
    Merci i perdoneu que us faci encàrrecs.

    • Hahah! No és en Pere Planells sinó en Pere Alzina, germà d’en Jordi Bilbeny que un dia alterà l’ordre dels cognoms. Pel que a en Planells, el veig gairebé cada dia i no patiu que li passaré aquest encàrrec vostre. Igual que a en David Estrada. Merci!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s