Pàgina d'inici » Dietari » Silenci, fortalesa

Silenci, fortalesa

M’hauria agradat una final d’aquesta Eurocopa de futbol entre Islàndia i el País de Gal·les i ara ja no podrà ser. No conec Islàndia, no hi he estat mai, però aquests dies hi he pensat. Terra de gel en què també hi ha escriptors. Jón Kalman Stefánsson, per exemple, nascut a la capital Reikiavik el 1963. No he llegit cap llibre seu, ni Entre el Cel i la Terra ni cap altre. Miraré de fer-ho i el cas és, però, que l’atzar em portà l’altre dia a la vista un titular de premsa que parlava d’ell i que vaig anotar. A Islàndia, la fortalesa s’identifica amb el silenci. Parlar, tota la xerrameca que ens envolta, és negatiu i és de dèbils o de febles. I sobretot és cosa de polítics. Molt bé. Podríem al·legar que Déu n’hi do del soroll, i del xivarri, del públic islandès que hi ha assistit, aquests dies de futbol a França, celebrant el comportament i el compromís dels seus jugadors, d’acord. Però diria que una cosa no treu l’altra. I no ho puc evitar. Aquí, entre nosaltres, resulta tot tan absurd que, posats a fer, m’agradaria que fins i tot les tertúlies es fessin en silenci i només amb les mirades. I a les de la ràdio ni això.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s