Pàgina d'inici » Dietari » No sabia què fer

No sabia què fer

En l’àmbit lingüístic, el nou partit (cdc, o com sigui que s’acabi dient) advoca per defensar i promoure el català “com a llengua pròpia, útil i atractiva”, però també defensa el mateix per al castellà “com a patrimoni comú de bona part de la població catalana i com a patrimoni compartit amb la resta de pobles hispanoparlants”.

És a dir, res. Deixem-ho córrer. ¿Com pots promoure una cosa pròpia, la llengua en aquest cas -la base de tot-, i al mateix temps defensar la forastera que amb prou feines la deixa respirar? I exactament igual pel que fa a erc, o encara pitjor. El futur el contemplo, doncs, com el d’un apàtrida per al qual el lloc de residència censal no serà cap afer prioritari. De fet, algun amic m’ha parlat molt bé de Vermont, per exemple. ¿Per què no, doncs?

En fi. Llegeixo que s’ha mort Michael Cimino (acs) a l’edat de 77 anys. Penso en El Caçador (The Deer Hunter, 1978), esclar. 175 minuts d’epopeia grandiosa. I el goig de De Niro, Cazale, Walken, Meryl Streep…La ruleta russa i aquell God Bless America final! No sabia què fer aquesta tarda. Ara ja ho sé.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s