Pàgina d'inici » Dietari » A Pau del Bearn

A Pau del Bearn

Em passejo una mica per aquesta ciutat on sóc. La veritat és m’agrada molt, Pau del Bearn. El castell on va néixer Enric IV de Navarra el 1533, el mateix que el 1572 es convertí en rei de França. París bé val una missa, molt bé, però la vida del personatge és sempre que m’ha atret. I mira que era brutot, tan brutot que, quan havia de visitar qualsevol de les amistançades que tingué, sempre l’avisava una setmana abans perquè també ella deixés de rentar-se. En fi, Pau del Bearn. De tant en tant, cares que et recorden el pur plaer d’altres cares conegudes del passat ara que ja no ets jove, que la manera de mirar-se el món com a tal s’ha del tot esvanit, que has patit ja diverses pèrdues, però que malgrat tot mires de no viure de manera resignada. Els ulls ja no són clars ni tampoc els cabells et brillen. Tanmateix penses que potser sí que encara agrades a alguna noia i és ben cert que no es pot pas tenir tot. No, si més no, com el que mostra el grup de joves amb pantalons d’aquells de camal prim i sabates italianes que ara et creues, i aquella certa elegància fins i tot, sí, al capdavall aquesta ciutat ho és prou tota ella, d’elegant. Joves que ja es veu que volen mostrar-se atractius. ¿Atractius per a qui?, penses, però. Impressió inevitable que aquests nois que acabes de veure a la Plaça Verdun no fan sinó coquetejar amb la imatge seva que han vist reflectida al mirall del narcisisme que ja ni recordes el temps que fa que deixares enrere.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s