Pàgina d'inici » Dietari » Ella sembla la mar de feliç

Ella sembla la mar de feliç

Una de les moltes coses que John Cheever (1912-1982) explica als seus Diaris té a veure amb l’atzar i amb la casualitat que fa que un dia et creuis pel carrer amb un teu antic company d’estudis i acceptis la invitació que et fa de sopar a casa seva. I el que passa aleshores és que, a penes hi entres, t’adones que alguna cosa  no funciona. L’amfitriona ha plorat, es nota de manera ben clara, i sembla que el teu antic company ha begut més del compte. No és pas que trontolli, però fa tot l’efecte de trobar-se en aquell estat tan desagradable i tan propi d’alguns beverris. Si refuses els cacauets, es posa sarcàstic i, abans que s’asseguin a taula, comença a ofendre, denigrar i ridiculitzar la seva dona fins al punt que, després de les primeres cullerades de sopa et diu, i no pas precisament en veu baixa, que és una porca bagassa. Ella fa tot l’efecte de ser dolça i senzilla. I plora mentre ell l’acusa de tota mena de vicis i brutícies inversemblants. Moment exacte que tu aprofites per aixecar-te, prendre el barret i l’abric i anar-te’n a mig sopar sense dir ni ase ni bèstia. I així passa el temps, 10 o 15 anys, i una nit, en sortir del teatre, novament topes amb aquell teu antic company que va exactament amb la mateixa parella i, en observar amb curiositat el seu rostre (el d’ella), t’adones que sembla la mar de feliç. I com que resulta que ara, passat aquest temps, són gairebé veïns teus, compartiu el taxi i tornes a acceptar, ves per on, de passar  per casa seva a prendre una copa. Tot funciona perfectament fins que al cap de deu minuts el teu antic company, i mai més ben dit això d’antic, s’adreça a la dona per dir-li que per què no prepara uns sandvitxos i que per què no mou aquest cul tan gros que té i fa alguna cosa que sigui útil a la vida. Ella se’n va plorant a la cuina i, mentre tu reculls barret i abric, sents com li diu exactament de tot, bandarra, meuca, porca bagassa, puta.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s