Pàgina d'inici » Dietari » El foc de l’infern dels altres

El foc de l’infern dels altres

A penes un instant de no res va aparèixer al debat d’ahir alguna mínima referència a la llengua. Fou el senyor Quico Homs qui pronuncià el mot com de passada, com si sabés ja que la qüestió, la gran qüestió, la més bàsica per a nosaltres, no havia de formar part de la discussió. Tampoc el senyor Girauta no respongué, el cap amagat sota l’ala, quan se li demanà pel disbarat, ben conscient d’altra banda, que el candidat senyor Rivera, aquest català grandiós, Déu ens en guardi i ens l’estalviï, havia deixat anar a Andalusia no feia ni 24 hores. La vergonya del que digué és la sola cosa que li hauria de trencar la cara a l’esmentat senyor, si més no fer-la-hi caure de tanta mentida. Bé, no tinc gens de ganes de deixar-me esquitxar pel foc de l’infern dels altres. La impassibilitat és el fonament de la distinció i potser tot consisteix a romandre quiet, estar-se en un mateix i pensar que, així de quiets, podem fer molt més servei que no pas agitats. Si més no és així que un servidor se sent més útil i amb més capacitat de servir, efectivament, d’alguna cosa. Agitat, ni a res ni a ningú no pot servir, aquest servidor que dic.

I, després, aquest onatge de les modes, dels llocs en comú, de tot allò que sembla que se sàpiga perquè sí i a priori, sense mai haver-te fet primer les preguntes que corresponen, mentides momificades i d’un ús tan comú, els drets, els drets, els drets, i els deures que sempre són els altres que els han de complir, i mai els d’en comú, sempre receptors. Tants i tants tòpics mancats de tota substància i, sobretot, d’esperança.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s