Pàgina d'inici » Dietari » La rutina al poder

La rutina al poder

Rutina, costum pres de fer les coses d’una certa manera i segons un mateix ordre. Fins al punt que, sense rutina, no és possible la vida organitzada. I no és pas que exclogui la sorpresa d’allò inesperat, ni té tampoc per què ser sinònim d’avorriment. Ara mateix, les PAU, altrament dites Selectivitat, aquesta faula de la qual potser ja som al final i que per cert no és pas que seleccioni gaire. No, no és pas sinònim d’avorriment. Al contrari, la rutina és amable, és equilibri espiritual. Mira, si no, com enfolleixen, aquí al voltant, la majoria dels qui es neguen a acceptar-la. La rutina és substrat i també, segons Cristóbal Serra, el vent que infla la vela de la imaginació. La rutina al poder. Són rutinaris els més imaginatius d’entre nosaltres. Fixa’t en les lleis de la natura, o naturalesa, tant naturalista que dius ser. Fixa’t com se succeeixen les estacions de l’any, invariables gairebé del tot. O en com cada dia surt el sol i, encabat, es pon. I el vent, sempre bressol de les ones. I la rutina de les esferes que ordena tothora el curs de les constel·lacions. I els batecs del cor. I pobres de nosaltres si aquesta rutina diària i constant s’estronqués. Entercs per sempre, aleshores. I ja sense cap altra empremta de dolor. Horror de vida sense rutina. El caos.

Anuncis

3 thoughts on “La rutina al poder

  1. Em trec el barret! Em fa l’efecte que rutina i monotonia són, o poden esdevenir, antònims; ara, el contingut -mai mecànic- l’hi ha de posar cadascú, és un mateix qui s’ha d’espavilar. Quina imatge brillant i suggestiva d’en Cristóbal Serra… Podríeu assenyalar alguna obra seva especialment significativa?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s