Pàgina d'inici » Dietari » Condició d’aprenents

Condició d’aprenents

Em fa tot l’efecte que, mentre la consciència i el coneixement encara més o menys ens funcionin, no es pot dir mai que estiguem de tornada de res. Exactament perquè al darrera de cada dejà vu pot perfectament haver-hi una cosa mai no vista ni sentida. Massa vegades hi ha encara una primera vegada. Certa mena de compassió, per exemple. Ara mateix, mentre la Conxi em feia la pedicura de cada dos mesos, tenia a les mans alguns dels aforismes de Nietzsche. I m’he aturat concretament en el 308 d’Humà, massa Humà, un aforisme que parla, precisament ara que ja tornem a ser en temps electoral, dels Escriptors de Partit i dels cops de timbal amb què alguns joves escriptors és posen al servei d’alguna de les formacions polítiques que hi ha al mercat. Joves escriptors que s’assemblen, a la vista d’aquells que no simpatitzen amb el mateix partit, a un soroll o remor o brogit de cadenes i que més aviat desperten compassió que no pas admiració. Sobretot per l’absència de dubtes que s’hi adverteixen, humana condició, i perquè resulta trist posar-se al servei d’aquest còctel espantós de tensió partidària, urgència, esquizofrènia, oportunisme, menyspreu envers els altres i embriaguesa de poder. Coses totes elles consubstancials als buròcrates i als qui es dediquen a la política, però se suposaria que no pas a tots aquells altres que no haurien de passar de la condició d’aprenents de la paraula, de la història i de la vida. Una condició, aquesta d’aprenents, que diria que mai, mentre som encara vius i amb aquell mínim de consciència i de coneixement, no ens abandona. O no ens hauria d’abandonar.

Anuncis

One thought on “Condició d’aprenents

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s