Pàgina d'inici » Dietari » Més clar que l’aigua

Més clar que l’aigua

Una de les frases del dia, si més per a un servidor, és sens dubte aquesta: qualsevol titular de blog d’Internet té avui més lectors que no pas Plutarc i les Vides Paral·leles o que Ovidi i l’Art Amatòria. I que hi ha coses que són més bones i resulten més de veritat quan les conta la Literatura. Més clar que l’aigua. Ignacio Peyró, un cop més. Ara en aquesta entrevista. I segurament ja no hi ha manera d’esmenar-ho després que el llatí hagi pràcticament desaparegut de l’ensenyança general. Perquè del grec, d’aquell grec clàssic i el seu alfabet, no cal ni parlar-ne. Encara recordo, per cert, aquelles classes del professor Cirac a finals dels 60 del segle passat, passat del tot, i aquells fragments homèrics que traduíem. O el mateix amb les de la professora Arregui (més lletja que un pecat, per cert) i l’Eneida de Virgili i certs discursos de Ciceró. I avui és exactament com si res de tot allò no fos de cap utilitat per a la vida d’ara mateix. Però si som iguals! ¿Que no ho veieu? L’ésser humà, com a tal, no ha pas canviat ni progressat gens tot i l’esperança de vida més longeva que gaudim o no gaudim, cadascú s’ho sap. Ni malgrat la tecnologia ni tots els medicaments del món. Les virtuts són les mateixes virtuts, cardinals o teologals i, sobretot, també els defectes, altrament anomenats pecats -inclosos els capitals-, són exactament els mateixos. Si de cas, el que hi ha nou és aquesta dictadura disfressada sota el nom de relativisme i de correcció política. I en això sí que no hi tenen res a veure les creences o no creences de cadascú. Algú avui mateix ha parlat de símptomes de descomposició.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s