Pàgina d'inici » Dietari » Escamot

Escamot

És a dir, aquella mica d’ordre que serveixi per protegir-nos del caos d’aquesta civilització del tòpic i dels debats d’opinió com a suplantadors del pensament. Aquella mica de subjectivisme, d’estabilitat, de permanència, també de familiaritat. I una certa seguretat, tant en les coses com en nosaltres mateixos. I, sobretot, que puguem reconèixer objectes i reconèixer-nos com a nosaltres mateixos. Nosaltres mateixos, exactament. Potser no es tracta pas de caos, ben mirat, sinó d’estereotips i de clixés que tot ho governen. I ara ja  amb una llengua que es va fent com més va més prescindible i sense gairebé literatura a les escoles, defalliment de les intensitats afectives i col·lapse del pensament crític i lliure. I tot en mans d’aquest domini gregari de l’opinió, immens escamot.

Anuncis

2 thoughts on “Escamot

 1. Sì, sí, podria semblar exagerat a més d’un, però aquesta “civilització del tòpic i dels debats d’opinió com a suplantadros del pensament” és, en bona mesura, el resultat de la reforma educativa endegada fa un parell de decennis, la concreció de tantes brillants teories sota l’aixopluc “pedagògic” de na Rosa Sensat, no pas per prestigiar la Formació Professional (com es troba cada vegada més a faltar!), ans per desmuntar un pretès “elitisme” que donava bons resultats, fins i tot, i potser més que enlloc (ho puc certificar), al barri de Sant Cosme del Prat de LLobregat, posem per cas.

  • La famosa Reforma Educativa. Jo la vaig patir de ple. Mai tans pocs han fet tant mal a tants.
   Jo a tall de broma deia als meus companys que calia tancar amb clau i forrellat la sepultura de la Marta Mata, a l’igual que calia fer-ho amb el sepulcre del Cid.
   Encara recordó les bajanades del Cesar Coll i els seus.
   Lamentablement els seus successors no sols no han sabut rectificar sinó que cada cop s’inventen una de nova.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s