Pàgina d'inici » Dietari » Manera de ser i d’actuar

Manera de ser i d’actuar

En augment, gràcies a Pompa y Circunstancia i a Ignacio Peyró, la curiositat envers Flashman (o Flashy, tal com ell mateix, amorosament, s’autoanomenava). I resulta que no, que no es tracta només d’un antiheroi o d’un covard mentider o d’un femellut a ultrança. Fraser (l’autor) el veié també com un desertor de guerra, borratxo empedreït i freqüentador de bordells. I tot això no treu, però, que el personatge se’ns aparegui també com un més que notable observador de la condició humana i de la natural, corresponent i subsegüent estupidesa que la caracteritza, començant per la seva pròpia. Flashman, tan honrat amb ell mateix com poc honrat envers els altres. 1840-1895, època de la ficció d’una vida que representa que durà del 1822 fins al 1915. Veritable clam, saludable, contra la hipòcrita correcció política que ens ofega. Signes de debilitat i carrincloneria. Complicat resulta avui trobar crítiques i ressenyes d’Els Papers de Flashman. Tothom s’ha anat fent gran i molts dels lectors que tingué ja són morts i no hi ha gaire constància de totes aquelles coses. Una nota que trobo de l’Evening Standard diu: Hi ha un poc de Flashman en tots nosaltres, però segur que no prou! Fes el que vulguis, per l’amor de Déu. Tingues tan sols en compte de no fer-te mal tu mateix i de no fer-ne tampoc als altres. Esplèndida manera de ser i d’actuar. Potser no estaria gens malament que es publiquessin aquí, aquests Papers. Papers victorians entre nosaltres. Tant de bo!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s