Pàgina d'inici » Dietari » Tot el que és imprevisible

Tot el que és imprevisible

M’hauria semblat fins i tot lògic i normal que la presidenta Forcadell rebés la presidenta del Parlament basc, Bakartxo Tejeria, i s’hi entrevistés. Relacions institucionals, molt bé. Rebre Otegi, però, és tota una altra cosa i no entenc a sant de què es produeix aquesta visita ni amb quin objectiu. Francament m’incomoda i, en tot cas, la basquitis em molesta. No em sembla cap model i el que diu la història és que el País Basc és un problema intern de Castella, intern. Ben diferent del nostre, que ho és d’ocupació externa, des de fora. Ens coneixem poc, segurament. I potser mai no arribem a conèixer-nos del tot. I, de fet, no només des del punt de vista polític i de tot el que això significa, que d’acord que és molt. També com a individus. Perquè, a la que de sobte alguna cosa impensada irromp a la nostra vida, de seguida es presenten sentiments i pulsions que no hauríem cregut mai possibles en nosaltres. Enveja, gelosies, ambicions, càlculs, odi, violència (potser només interna, però tant és), covardia. Vull dir que sí que puc desconfiar de la fidelitat de la memòria i de la immobilitat del passat. ¿Però també del caràcter? Però si el caràcter és allò que ens van ensenyar que mai no canvia en nosaltres i que és inalterable! Doncs es veu que sí, es veu que ni del caràcter no podem estar segurs. La calma i la tranquil·litat pot convertir-se en agitació, de “tolerants” podem passar a fanàtics, d’angelets a dimonis… Exposats sempre a tot el que és imprevisible. No deixarem mai de sorprendre’ns. I potser és així que Forcadell rep Otegi. Potser.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s