Pàgina d'inici » Dietari » La comuna

La comuna

Perquè, en realitat, ¿de què servim en aquesta societat actual? ¿Per consolidar el poder dels qui ja governen? ¿Per afavorir el dels qui hi aspiren? ¿Per a què, per a quina cosa, hi aspiren en el fons del fons? N’hi ha que surten ara parlant de comunes, de la vida en comuna, de fills compartits entre tots -perdó, totes- i que no faci falta saber, de tan col·lectius, exactament de qui són. La senyora Gabriel, ves! La comuna, a casa -i segurament no només a casa nostra- tota la vida havia estat el nom del vàter i la seva tassa. La comuna. ¿Ja has passat per la comuna? Em sembla que té tota la raó Francesc Pasqual quan diu que el que de veritat fa falta és potenciar les pròpies capacitats, les de cadascú, i mirar d’aprofitar totes aquelles alegries que en el fons aquesta societat, que en ella mateixa té tan poca cosa de divertida, ens pugui encara reservar. I, sobretot, sobretot el poema en prosa de Baudelaire, Embriagueu-vos, (Enivrez-vous!). De vi, de poesia, o de virtut. Perquè, pel que fa a la resta, jo què sé!

Anuncis

3 thoughts on “La comuna

  1. Aquests experiments em semblen bé a casa d’un altre i no me’ls volen imposar. I pensar que hi van haver uns quants convergents que votaren CUP amb la intenció de fer avançar el procés. Hores d’ara ja deuen saber que van votar els de la comuna. Que no ens falti el sentit poètic i la ironia. Altrament….

  2. Aforturament no tota la CUP és la senyora Gabriel, encara que ho sembli.
    Jo en conec que són persones força sensates. No comparteixo moltes de les seves idees però si molts dels seus objectius.
    Lamentablemente qui sembla controlar l’organització cada día desbarra més.

  3. Crec que dependre de la CUP complica molt les coses. Per dignitat col·lectiva ara toca per fi pronunciar-se sobre el fet més bàsic, i és que se’ns nega fins i tot respirar. Davant d’això és una enorme frivolitat, una grandiosa falta de responsabilitat fer anar aquesta mena de laboratori d’idees que només poden defensar els que s’avorreixen insuportablement i s’embriaguen amb la seva mediocritat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s