Pàgina d'inici » Dietari » Orfebreria

Orfebreria

Quarts d’1 d’aquest migdia i sembla que vol parar ja de ploure. A la memòria, fragments de diàlegs de cine. Hem fornicat dues vegades i això és tot. Quan la suor se’ns eixugui, continuaràs sense saber res de mi, ni un borrall, ni una merda, diu ell. I ella: doncs mira, ja el primer cop que et vaig veure em vas semblar un perdedor. I ara el que sé, a més, és que ets pitjor que un perdedor. Ets un covard. Jeff Bridges i Michelle Pfeiffer, tòxica atracció, als Fabulosos Baker Boys, orfebreria del cine, 27 anys ja d’aquesta pel·lícula del 89 que no em cansaria de veure. Decepcions i somnis trencats. Noctàmbuls a la recerca d’una evasió evasiva. Tragèdia vital amb disfressa de comèdia. I l’escena d’ella, el paper de la seva vida sens dubte, damunt del piano, el vestit roig carmesí, travelling circular, mentre canta, enmig de tants potentats que celebren en aquell hotel la nit de Cap d’Any, el Makin Whoopee. Memorable. Semblen fets l’un per a l’altra, però no són mai possibles les segones oportunitats. I els Baker Boys se’n van a fer punyetes, cansats ja tots ells de tanta mentida, i fins i tot el responsable germà gran, Beau Bridges, que és pare de família, s’estimarà més fer classe de música als nois del barri, total per guanyar el mateix, diu. Qui ho dirigí tot, Steve Kloves, tenia 29 anys aleshores. I la banda sonora de Dave Grusin, a punt ara de fer 82 anys, és una cosa senzillament impressionant. Total, que a mi em sembla una de les pel·lícules imprescindibles de la vida i sobre la vida. Per més que tan sols 1 anys després, el 90, arribés el conte de fades Pretty Woman i acabés fent-li ombra. Però deixem-ho estar, que aquesta és tota una altra història.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s