Pàgina d'inici » Dietari » Copista

Copista

Sóc, com a molt, un copista. Un copista que copia i s’expressa gairebé sempre a través dels altres. Cap cosa original. Els altres són els qui van fer i fan l’esforç de pensar-les i d’escriure-les i jo, a penes hi descobreixo coincidències, passivament me les faig meves i des d’aquí miro d’expandir-les. Pot ser qualsevol. Avui, un cop més, Georg Christoph Lichtenberg (1742-1799), aquell científic, escriptor, de vegades filòsof, home malaltís, tens, savi, depressiu, insegur, molt probablement infeliç. M’encanten, però, les seves reflexions, la forma dels aforismes…Tot molt fàcil i sense cap mèrit. Exemples: Ah, si el cap que tinc em pogués traçar canals per promoure l’intercanvi i el comerç intern de tot allò que de vegades penso! En canvi, mira-te’ls, centenars de pensaments que jeuen aquí, al meu costat, i sense aportar cap benefici recíproc. Per cert, ¿què és més difícil, pensar o no pensar? Pregunta més aviat estúpida perquè l’home pensa per instint gairebé de conservació. I no hi ha ningú que no sàpiga com arriba a ser de difícil reprimir un instint! Homes d’esperit és el que ens cal. Un home d’esperit no hauria de pensar que el mot dificultat existeix. Via fora! Perquè, clar, el valor, la xerrameca i una gernació estan al costat nostre, de part nostra. ¿Què més volem, doncs? L’esperit.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s