Pàgina d'inici » Dietari » Certa idea de virtut

Certa idea de virtut

La idea que la virtut, el fet que els altres t’estimin, o t’ho facin creure, i et considerin bona persona, o que siguis tu mateix/a que t’hi consideris, de bona persona, i et pensis que amb això sol ja en tens prou i de sobres per sentir-te una mena d’ésser superior més enllà i per damunt del bé i del mal, tot això, pensar-te que aquesta idea de la virtut ha de ser d’alguna manera recompensada i que tot allò que fas o has fet malament, o senzillament has deixat de fer a causa de la teva incompetència, deixadesa i ganes tan sols de figurar, no ha de ser mai tingut en compte, és una de les idees més còmiques, més culpables, més ingènues i una de les més mesquines i naturals que hi ha en aquest món de tantes misèries i de favors tan sols personals, populisme barat. ¿I saps per què? Perquè aquesta idea de la virtut que dic senzillament arruïna qualsevol virtut que de veritat puguis tenir. Segurament és cert que el jo ho ignora gairebé tot de l’individu del qual és justament el jo, aquest jo.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s