Pàgina d'inici » Dietari » Fotos antigues

Fotos antigues

No hauríem de refiar-nos mai de les fotos antigues, afirma Marcos Ordóñez a Juegos Reunidos. Sobretot de les d’aquell temps que amb prou feines teníem res, ni mòbils ni portàtils perquè gairebé mai no ens calia trucar a ningú ni tampoc que ens truquessin. Qualsevol cosa, per ínfima que fos, podia fer-nos la mar de contents i alegres o bé entristir-nos fins al moll de l’os i de l’ànima. Fos quina fos, l’emoció durava i durava. Ara ja no. Ara, pel que es veu, penes i alegries se succeeixen sense solució de continuïtat i es barregen unes amb les altres sense gairebé deixar cap empremta. No hi ha temps. L’endemà pràcticament ningú no es recorda de res, l’anima del món espatllada. Cansats fins i tot de nosaltres mateixos, de ser qui som i com som, tant que ens pensem ser. L’important c’est d’aimer, aquella pel·lícula. Sant Jordi, d’aquí dues setmanes. Sinó que, també Ordoñez ho deixa escrit, ara som en un temps que potser fins i tot la rosa, ai, es cansa de ser rosa. Aquelles fotos antigues…

Anuncis

One thought on “Fotos antigues

  1. Em fa l’efecte que estem embotits d’informació, la qual passa, com a conseqüència, a ser automàticament soroll, un magma on cada vegada resulta més difícil de distingir una cosa de l’altra. Això impregna, com més va més, totes les nostres accions i pensaments, i la sensibilitat se’n ressent, els estats d’ànim s’encavallen sense deixar pòsit. El silenci esdevé un veritable tabú, una mena de paradigma del buit i la indigència, allò que cal evitar de totes passades. I així, fins i tot (o sobretot), cal aplaudir als enterrements. Doncs bé, i parlo per mi, el silenci i la contemplació de les coses senzilles són l’única medicina, la millor manera de connectar-se de debò, l’alegria gratuïta… Senzillament, descobrir que estàs viu i que no cal que et queixis. Aquelles fotos antigues ens ho recorden.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s