Pàgina d'inici » Dietari » Simulacions, aparences

Simulacions, aparences

Simulacions. Tot són simulacions. Opacitats i emblanquinaments. No em resigno a viure permanentment amb l’ai al cor, compungit i emprenyat. És cert i al mateix temps fals que el diner no dóna la felicitat. Cert perquè ja sabem que la felicitat absoluta no existeix. I fals perquè de vegades sí que els diners ajuden a solucionar problemes i adversitats quotidians i materials que envolten la humanitat i perquè, també de vegades, ens permeten realitzar certs somnis i satisfer certs capricis de la nostra humana condició. S’ha dit, però, i potser amb encert, que hi ha tres coses que els diners no poden satisfer ni aconseguir: salut, cultura, amor. Poden, els diners, actuar de simuladors i de poca cosa més. No ens retorna la salut, però pot arribar a fer no tan dolorosa la nostra malaltia; no fan, tampoc, per ells mateixos, que puguem accedir al saber i a la cultura, però segurament sí que ens permet envoltar-nos de tots els signes exteriors d’això que en diem cultura, pura aparença; i, finalment, no ens atorga l’amor de veritat, la capacitat d’estimar i de deixar-nos estimar, però ens proporciona el plaer dels sentits i la simulació de l’efecte i de l’afecte amorós. Potser sí que ja no hi haurà més Panamà. Es deurà dir d’una altra manera i funcionarà sota unes altres formes que ara encara no sabem. De diners, però, continuarà havent-n’hi, potser més i tot. Potser també canviaran de mans, vés a saber. Aparences i simulacions. Escàndol rere escàndol.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s