Pàgina d'inici » Dietari » Total, molt més que no pas nou

Total, molt més que no pas nou

Coses com aquesta, respongué Gabriel Ferrater a Baltasar Porcel en aquella entrevista que publicà Serra d’Or el 1972, molt pocs mesos abans de la mort del poeta. Sobre la anormalitat en què ens trobàvem llavors i ens trobem encara ara, Ferrater n’atribuí la causa a la dominació exterior. I, textualment, “aquest és un punt que t’agrairia que registressis, no s’ha de creure que aquesta anormalitat sigui tan estranya, perquè una de semblant s’ha donat també a Alemanya, on almenys durant 50 anys tots els funcionaris han estat prussians, i Adenauer, encara que feia veure tot el contrari, tenia una política dirigida contra la unificació de les dues Alemanyes, perquè la comunista és l’Alemanya prussiana, la que havia governat tota la resta d’Alemanya. I el que et diré si parlem d’aquí és que és un país total, que s’ha de construir, si no la nostra cultura no assolirà mai un nivell acceptable”. I no ho oblidéssim pas. Ferrater, parlant de cultura, es referia també i sobretot a la científica. Sense la científica, deia, no hi ha cultura. País total, en definitiva, molt més que no pas nou.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s