Pàgina d'inici » Dietari » Des del Balcó de Casa

Des del Balcó de Casa

Ahir vam presentar, a la llibreria Dòria de Mataró, juntament amb en Joan Safont, el llibre de contes d’en Pep Quintana, Des del Balcó de Casa, tan ple de bon humor, que no fa gaire que ha publicat Crea’t Edicions. Déu n’hi do, de l’assistència que hi hagué. L’acte va ser d’una durada civilitzada, menys d’una hora. I el cas és que, mentre escoltava les paraules finals de l’autor en què explicava el procediment seu d’escriptura, no vaig poder evitar de pensar un cop més en aquelles línies de Tòfol Serra, que ara fa ja tres anys i mig que ens deixà.  “Ningú no podrà rebel·lar-se de veritat si no continua essent un nen. El qui no accepti que la rebel·lió va unida a la infància recuperada, si és rebel, acabarà en facciós. És la infància la gran preservadora de tot. I l’amulet amb el qual ens convé romandre incontaminats”. La veritat és que m’hauria estimat més recordar aquestes paraules durant el meu torn d’intervenció. No va ser així. Va ser després, mentre escoltava l’autor dels relats, que em van venir a la memòria. Les deixo aquí mentre recordo, també, l’amabilitat de l’acollida i el xampany rosat que Dòria Llibres ens oferí, a tots els assistents, a l’eixida fantàstica de què disposa l’establiment. Més Llibres, Més Lliures. Sí, senyor.

Anuncis

One thought on “Des del Balcó de Casa

  1. “Ningú no podrà rebel•lar-se de veritat si no continua essent un nen. El qui no accepti que la rebel•lió va unida a la infància recuperada, si és rebel, acabarà en facciós. És la infància la gran preservadora de tot. I l’amulet amb el qual ens convé romandre incontaminats”

    Ho trobo molt encertat. Hauríem de veure el món amb ulls incontaminats de nen. És un tòpic però, per això, no menys cert. Un, quan era nen, intuïa el que era just i injust, però no s’ho sabia explicar, li faltaven paraules. Ara, de gran, un s’ho sap explicar, però també està contaminat de la hipocresia i el cinisme amb què s’ha cuirassat al cap dels anys.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s