Pàgina d'inici » Dietari » Segons Greenwich

Segons Greenwich

Etapa reina plena de contingut. Les valls d’Echo i Ansò. Paratges excepcionals d’aquesta banda de l’Aragó. Fins i tot s’hi pot sentir l’aragonès, el “cheso”, tal com en diuen a Echo, i el “arisotano” a Ansò. Les originals xemeneies, tan altes i erectes, i les “arteas”, que es com anomenen els estrets passadisos, 50 cm, que separen una casa de la del costat. I Roncal, després, al foral Reyno de Navarra. El tenor Gayarre i el formatge. El museu és tancat, però veiem el mausoleu que l’escultor Benlliure li elaborà al cementeri. Impressionant mausoleu. En acabat, continuem encara a la vora de l’embassament de Yesa abans d’arribar a Javier. El castell que han molt ben condicionat de cara a les visites turístiques, però que tot plegat queda un poc fals, edulcorat, tenint en compte sobretot la vida, l’obra i l’aportació del missioner soterrat a Goa. El dinar al veí El Mesón, la mar de bo i recomanable.

Tot això i més, perquè la cosa s’acaba a Sos del Rey Catòlico, antiga frontera que s’entén perfectament observant tan sols la seva situació orogràfica. Els nens, com abans nosaltres, hi juguen pel carrer. Lliures. La casa Sada, on nasqué el rei Ferran (o Fernando) el 1454. I la projecció propagandística i de difusió de l’oficina de turisme. Dia lluminós, preciós. Sinó que, un cop més, hauríem d’anar segons Greenwich.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s