Pàgina d'inici » Dietari » El nou “senyor” de la cadira H

El nou “senyor” de la cadira H

Aquest nou “senyor” que ara seu a la cadira H de la RAE, la mateixa que ocupà el seu antecessor, Martí de Riquer, que, malgrat els antecedents franquistes, mai no gosà dir-ho i ni tan sols pensar-ho: “Jo vaig parlar català fins que aquesta llengua es convertí en una imposició legal. A partir d’aleshores, va deixar d’existir per a mi.” Molt bé. Fantàstic. Imagini’s ara que fos al revés. Sinó que al revés no pot ser, perquè la seva, de llengua, sempre ho ha estat, d’imposició. Si més no, des d’aquella Nova Planta (1716) encara no derogada. Pèrfid i malvat, el nou “senyor” de la cadira H. I biliós. I és que, a més a més, el que ve a dir l’innominable és que, si ens haguéssim avingut a mantenir el català com a llengua d’estar per casa, ell encara el parlaria. I la legalitat de què parla és la mateixa de sempre, la que voldria, i sempre vol, poder diluir la nostra en el no-res. I, si encara no hi és, és senzillament perquè no ens dóna la gana i perquè aquest de la llengua és, i ha de continuar essent, el veritable camp de batalla i, pràcticament, l’únic signe nostre de distinció i de definició.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s