Pàgina d'inici » Dietari » Vibra la memòria

Vibra la memòria

L’art, segurament, no deixa de ser allò que ens continua vibrant a la memòria. Tantes revoltes, tantes epidèmies, tants i tants drames del món que ens envolta. L’aventura més important que vivim, però, és la vida, la vida de cadascú dels qui encara en tenim. Rabelais va fer néixer l’heroi Gargantua el dia d’un gran tiberi i d’una borratxera encara més grossa, tot organitzat pel pare, Grandgousier, com a conseqüència del gran fart de tacons que la mare havia endrapat. Gargantua, gorja grossa, “que grand tu as!”, la primera cosa que tastà en aquest món fou el vi que li donaren per beure. Aventures dels herois de la ficció, però també del color blanc de les parets de casa, i els arbres, plàtans, de la riera al capvespre, i els coloms com volen, i aquell rostre advertit i que et sorprèn tan bon punt poses els peus al carrer. Coses, totes aquestes, que potser són, fins i tot, més importants que els grans fets del món i de la història. Perquè vés a saber si, en haver oblidat les revoltes, les epidèmies, els drames i tots els nostres pitjors avatars, el que al capdavall ens quedi no sigui justament el record de la gorja tan grossa de Gargantua, del color de les parets d’aquella casa de la infantesa, del vol de tots els ocells i el d’aquell rostre inesperat que encara ara se t’enduu. Alguna cosa deu fer-ho memorable, tot això. I és el que en diem art, segurament. Realment no ens fa cap falta d’anar a la recerca d’aventures.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s