Pàgina d'inici » Dietari » Una lent distinta

Una lent distinta

La perfídia és sempre perfídia. El pèrfid és fredament maligne, maligne sense ni immutar-se i traïdor envers qui confia en ell. Veig, de nit, uns quants capítols del serial House of Cards, l’americà, el que protagonitza Kevin Spacey, i el que em sembla és una merda de les més grosses. Tot tan evident i mancat de subtilesa. Ni punt de comparació amb el primigeni britànic que encarnà el ja difunt Ian Richardson. Aquella sí que era una perfídia sublim i l’artista que l’engendrà, els directors d’escena i els guionistes eren uns artistes dels de geni, d’aquells que no canvien pas la realitat, però que sí que fan canviar la nostra mirada. La realitat, la realitat pèrfida en aquell cas del serial britànic que dic, era aproximadament la mateixa que de l’actual americana, però l’advertíem a través d’una lent distinta. Un artista no és el mateix que un artista de geni. La lent de l’artista de geni ens permet accedir a graus de sentit i de complexitat, de subtilesa i d’esplendor, que ja hi eren, a la realitat, però que nosaltres encara no havíem vist ni advertit. Mal gust de boca, massa poca subtilesa, una perfídia massa evident. Segurament, massa xavacanisme i tot, d’aquesta versió americana de la dolenteria.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s