Pàgina d'inici » Dietari » Contenir la ploma

Contenir la ploma

El temps d’escriure no té perquè ser sempre cronològicament el primer. Moltes vegades ve, arriba, després del temps de llegir. I, a més, mai no s’aconsegueix escriure prou bé si abans no s’ha après i no s’ha sabut contenir la ploma. O el teclat. És durant el temps de silenci i d’estudi quan podem preparar-nos per escriure. Perquè igual que hi ha fruita precoç també hi ha llibres que es nota que floreixen abans d’hora. ¿Per què teniu tanta pressa? ¿Per què tanta precipitació arrossegada per aquesta mena de passió d’esdevenir autors quan potser encara no toca? Espereu-vos, espereu-vos, aconsellava, l’any 1771, l’abate (mossèn) Dinouart, aquell clergue mundà i polígraf que tractà sobre els temes més diversos, sobretot de les dones, i que la publicació d’aquell llibre, El Triomf del Sexe, li suposà fins i tot l’excomunicació. D’escriure, en sabreu (en sabrem) quan hàgiu (hàgim) après, primer, de callar i, després, de pensar bé i amb tota claredat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s