Pàgina d'inici » Dietari » Mòbils com el mar

Mòbils com el mar

La calma que cal per llegir Proust. Calma i aïllament. I cap pressa. Plaer del llenguatge i la sintaxi en estat pur. I la disposició de tornar enrere tantes vegades com faci falta. I el mestratge de la traducció de Josep M. Pinto i fer memòria de l’opinió que tenim els uns dels altres, les relacions d’amistat, de família, que no tenen res de fix sinó en aparença, i són tan eternament mòbils com el mar. I és justament d’aquí que vénen tants rumors de divorci entre esposos que semblaven tan perfectament units i que, just després, parlen afectuosament l’un de l’altre; tantes infàmies dites per un amic sobre un amic de qui el crèiem inseparable i amb qui el trobarem reconciliat abans no haguem tingut temps de refer-nos de la sorpresa; tants capgiraments d’aliances en tan poc temps, també entre els pobles. Memòria de l’opinió envers els altres i no hi fa res anar endarrerit, o pensar-t’ho. 50 pàgines, encara, per acabar El Cantó de Guermantes I. No hi fa res. No hi ha pressa.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s