Pàgina d'inici » Dietari » Banalitat

Banalitat

Quarts d’1 d’aquest diumenge. Llevat que eren gairebé les 11. Mala nit, mal de cap, massa whisky segurament. Key Largo ja de matinada. 7 anys que la mare se n’anà tal dia com el d’avui. Llegeixo l’article de Llovet, Alba i el Centenari de Henry James, i l’esment d’Alfred Sargatal com a traductor (no ho sabia) de La Font Sagrada, Adesiara, 2016. El model poc sociable de James, que detestava la cultura de masses, els temes oportunistes per a una  novel·la, l’opinió comuna, la brutícia i el desordre, la transparència en l’art de la narració, la banalitat ideològica, és a dir, la banalitat general que se’ns imposa. I la vulgaritat de la qual faríem bé d’allunyar-nos, igual que de tot allò que ens hi empenti. I tot de tal manera que, si físicament resulta ja impossible fugir-ne, poder fer-ho si més no amb el silenci. Tot això, i també el gran dubte de si avui fóra possible pensar i escriure “Si el món ja és tan formós, Senyor, si es mira / amb la pau vostra a dintre de l’ull nostre…“, Maragall. Cant Espiritual.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s