Pàgina d'inici » Dietari » Memòria de les imatges

Memòria de les imatges

Em resulta del tot impossible recordar com m’imaginava llocs i ciutats, on després he acabat anant i més o menys coneixent, abans d’haver-hi anat per primera vegada. Com si el coneixement d’aquestes coses, també de persones, la memòria de tot allò viscut i experimentat de veritat esborrés d’alguna manera la memòria de la imatge que abans te n’havies fet. No en queda res, d’aquelles imatges anteriors ni de totes les expectatives. Diria, fins i tot, que són falses les construccions de la imaginació i es retiren per sempre a la que apareix el model veritable. La mateixa Viena, posem per cas, la Viena d’avui que ara penso i recordo després d’una revisió més d’aquella d’El Tercer Home (grandiosos Cotten, Welles, Alida Valli, Reed, Anton Karas i la cítara) que m’he estimat més que no pas la possibilitat del serial Nit i Dia que no em sé ni imaginar. Com sempre, però, dec anar equivocat.

Anuncis

One thought on “Memòria de les imatges

  1. De vegades hi ha més veritat, tanmateix, en segons quins fets imaginats o recordats que no pas en la cada vegada més estandaritzada i unificada realitat… Ni que sigui a la Conxinxina.
    Esdeveniment important i real: Henry James traduït per Alfred Sargatal, i en un llibre ben editat i cosit: La font sagrada.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s