Pàgina d'inici » Dietari » La resta vindrà sol

La resta vindrà sol

El 1909, només 17 anys després de la mort del poeta, Eugeni D’Ors parlava de Whitman. Al Glosari de la Selecta, pàgina 1.046. Naturalment no teníem pas encara aquesta memorable traducció de Fulles d’Herba que ha fet Jaume C. Pons Alorda, però D’Ors aprofità la integral que acabava de fer en francès M.Lleó Bazalgette i fer-ne una glosa. L’èxit d’un poeta forma part de la seva poesia. Sobretot si aquesta poesia és èpica més que no pas lírica. El dubte que de les paraules de Xènius em sobrevé, però, és si efectivament els nostres fills llegiran el llibre de Whitman abans de l’edat en què nosaltres l’hem llegit. Ho dubto molt. Tot això és tan dubtós i clos en cenacles tan petits i reduïts que, a 18 anys, que és l’edat que es té en acabar el segon curs de Batxillerat, no hi ha ningú, en aquest país, que tingui el més mínim coneixement de cap fulla d’herba. Però sí, Whitman és “in fieri”, Whitman, malgrat tot, esdevé. Et sotragueja el ritme dels seus versos. Poemes èpics. Memorables. Tu produeix grans Persones, la resta vindrà sol.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s