Pàgina d'inici » Dietari » Contra la mala fe

Contra la mala fe

Són poques les coses que la literatura pot ensenyar. Poques, però insubstituïbles: la manera de mirar, i admirar, el proïsme i a un mateix, …de valorar les coses grosses i les coses petites o no tan grosses,…de trobar les proporcions de la vida, el lloc que hi ocupa l’amor, i la seva força i el seu ritme, i el lloc que correspon a la mort, la manera de pensar-hi o de no pensar-hi, i encara d’altres coses igualment necessàries i difícils, com per exemple la pietat, la tristesa, la ironia, l’humorisme i la durada de tot plegat, tan limitats com som. Són poques les coses que la literatura pot ensenyar. Poques i segurament no gens útils des del punt de vista material. Coses que són, però, a La Medul·la del Lleó, aquell Calvino del 1955, alguna manera contra la bona consciència i contra la mala fe.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s