Pàgina d'inici » Dietari » Irresistible

Irresistible

¿Ho veus, com no pot ser de cap manera? El català novament exclòs de la prova per exercir d’advocat a Catalunya. No catalans que exclouen la llengua catalana. Espanya i l’àmbit lingüístic. Compromisos sempre incomplerts. No hi ha manera i així, la convivència, és senzillament impossible. I encara n’hi ha avui mateix, Chacón per exemple, que surten i malden reclamant, a Catalunya, un marc justament de convivència. Ja se sap què vol dir això, venint dels seus llavis. Segurament vol dir que, si el català fos llengua d’ús normal als jutjats del país, tal cosa trencaria la convivència, la d’ells esclar. I també la deuria trencar que el català s’exigís, tal com s’exigeix el castellà, per exercir l’ofici d’advocat, de jutge, i de tot el que tingui a veure amb l’exercici de la justícia, i d’impartir-la, a Catalunya i a tot el domini lingüístic de la llengua del país. ¿Com vols no voler fotre el camp de les grapes d’aquesta gent i de tots els seus tribunals? La seva única voluntat és la de suspendre i eliminar conselleries, amenaçar persones, ofegar-ho tot. Irresistible.

Anuncis

One thought on “Irresistible

  1. Heu hagut de visitar d’urgències un hospital, últimament? O el vostre metge del CAP? N’està ple de personal mèdic que només s’expressa en castellà. Metges, infermeres, infermers, radiòlegs, auxiliars, camillers…., que no contesten en català quan t’hi adreces. Metges del CAP que només s’expressen en castellà. Sigui amb la gent gran, que no hi sent gaire, sigui amb la canalla que encara no entén l’idioma imposat per Franco i per Castella. Suposo que hi posaran fil a l’agulla i acabaran exigint (sí, exigint !) el català a tot professional de la sanitat pública. No calen advocats i jutges, ja tenim els metges i el personal mèdic per fer-te sentir estranger al teu país.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s