Pàgina d'inici » Dietari » Quines idees

Quines idees

Les coses, sempre que es pugui, més val que ens les prenguem tothora amb aquell imprescindible bri de bon humor. No sé si encara hi ha progres avui, no sé si aquest mot defineix encara aquella determinada manera de fer-se present al món. Els progres d’abans, incorruptibles, o que si més no s’ho pensaven, tan seriosos com un cagarro, pobrets, i que es creien que, excepte les seves idees, de seguida tot es tornava obsolet. I que, després, ja vells i passats de moda, el record de com se sulfuraven veient com la història va arxivant tot allò que ells, de joves, en digueren progrés. Tot esdevé residu, residual. Fins i tot el camí de la saviesa que indica que cap de les coses que pensem no té perquè interessar ningú més. I no exageris, exagerat. I recorda aquella ungla del peu dret de Bloom a l’Ulisses de Joyce, que tant t’interessà. Quines idees! Perquè, ¿quin nom donar-los, avui, a tots aquells progres d’antany? Només si hi ha límits té gràcia, l’humor, diu Javier Gomà. Malgrat que ja fa temps que sabem que l’humorisme és potser la forma més alta de la cortesia.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s