Pàgina d'inici » Dietari » Veritat i pràctica política

Veritat i pràctica política

Moltes vegades, potser la majoria de vegades, l’enginy de veritat consisteix a perllongar la idea de l’interlocutor fins al punt de fer-li expressar el contrari del que diu que pensa i, així, fer-lo caure a la trampa del seu mateix discurs. De primer, que si això del referèndum no és legal, després que si no arribem al 50%. Ara, que volem posar fronteres a l’aigua, però que el transvasament del Roina seria una cessió de sobirania nacional inadmissible. En canvi, filferros a Ceuta i a Melilla. I que TV3 no es pugui veure al País Valencià. Bé. Fill meu, això de la Borsa és un joc molt perillós. Un dia s’hi guanya i l’endemà es perd allò que s’hi ha guanyat. D’acord, mare. Doncs si és així, hi jugaré tan sols dia sí i dia no. Com aquella cita de Pasolini. Ell parlava d’Itàlia, però ens la podem aplicar perfectament. El coratge intel·lectual de la veritat i la pràctica política són dues coses del tot irreconciliables. Una cosa no té res a veure amb l’altra.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s